Goed Freelancers Er is een prijs: Is Upwork Waard? (2024)

Als je begint als een freelancer, vraag je je waarschijnlijk af if Upwork is legitiem, veilig EN een goede plek om te winkelen. Het wordt tenslotte consequent aangeprezen als een van de beste freelancer perrons rond.

Inderdaad, Upwork bestaat sinds 2013, waardoor het een van de oudste beschikbare freelanceplatforms is. En het heeft in die tijd zeker marktdominantie gevestigd miljoenen freelancers strijden om de aandacht van meer dan 750,000 klanten.

Maar is Upwork Gaat u uw freelance-dromen waarmaken? Is upwork betrouwbaar? Of is het een platform dat je het beste met rust kunt laten?

Reddit is een geweldige plek om meer over te leren Upwork. Hier zijn een paar Reddit-berichten waarvan ik denk dat je ze interessant zult vinden. Bekijk ze en doe mee aan de discussie!

Dit is wat u moet weten Upwork in 2024.

TL; DR: Upwork is veilig en legitiem, maar er zijn oplichters actief op het platform. Daarom moet u de veiligheidsrichtlijnen volgen en een baan weigeren als er iets niet klopt. Upwork rekent ook veel aan om zijn platform te gebruiken, en hoewel dit volkomen legitiem is, vinden veel mensen dat het "oplichterij" is.

Is Upwork een legitiem freelance inhuurplatform?

Goed Freelancers Er is een prijs: Is Upwork Waard? (1)

Dus, is Upwork een legitieme site? Upwork is 100% een legitiem platform en is binnen twee decennia uitgegroeid tot het leidende platform voor het vinden freelancers.

Upwork wordt vertrouwd door toonaangevende wereldwijde merken zoals Microsoft, Airbnb en Bissell en ontvangt consequent goede recensies op alle platforms, waaronder Glassdoor, TrustPilot en Indeed.

Maar terwijl Upwork is een volledig legitieme website, de mensen die het gebruiken zijn dat soms niet. Met andere woorden, ondanks een redelijk behoorlijk controleproces en veiligheidsmaatregelen, Upwork kan niet garanderen dat u hier en daar geen enkele oplichter tegenkomt.

Bovendien Upwork is steeds meer in de schijnwerpers gezet voor hoeveel het kost freelancers om het platform te gebruiken, en dit roept vaak de vraag op of het platform al dan niet oplichterij is.

Waarom Upwork Kan worden beschouwd als oplichterij

Goed Freelancers Er is een prijs: Is Upwork Waard? (2)

Oke dus elke vacaturesite in het bestaan ​​moet zichzelf op de een of andere manier te gelde maken. In de meeste gevallen betaalt u abonnementskosten om de site te gebruiken, of neemt de site een deel van uw inkomsten.

Upwork neemt een deel van wat elk freelancer verdient. Voor nieuwe gebruikers is dit maar liefst 20% maar zakt naar 5% nadat je meer dan $ 10,000 hebt verdiend.

Niet alleen dat, maar Upwork heeft iets dat 'Verbinden' heet. Dit is de virtuele valuta van het platform die u gebruikt om op vacatures te bieden om uw kansen om gezien te worden te vergroten.

Je krijgt elke maand een aantal gratis Connects, maar deze zijn beperkt en duren niet lang, vooral als je bedenkt dat je moet bieden maximaal zes Connects per vacature. U kunt meer Connects kopen op $0.15 elk of koop er bundels van.

U hoeft Connects niet te gebruiken om op vacatures te bieden, maar uw sollicitatie zal snel onderaan de stapel vallen, aangezien elke vacature op Upwork heeft ton aanvragers.

Houd er rekening mee dat zelfs als u connects gebruikt om op een baan te bieden, dit geen garantie is dat u de baan krijgt of dat u zelfs maar een reactie krijgt. Succes op Upwork vereist doorgaans meerdere sollicitaties per dag wat snel kan oplopen als je Connects elke keer gebruikt.

Uiteindelijk moet je niet alleen betalen om op elke vacature te solliciteren Upwork (om kans te maken), maar je moet ook een deel van je inkomsten aan het platform geven. En dit is nog voordat u uw belastingen heeft betaald!

Zodat je dat even kunt zien Upwork een legitiem platform is, vinden veel mensen dat de praktijken oneerlijk zijn.

Is Upwork Veilig in gebruik?

Goed Freelancers Er is een prijs: Is Upwork Waard? (3)

Upwork is veilig te gebruiken zolang u de gebruikersrichtlijnen volgt. Het platform neemt beveiliging serieus en biedt informatie over hoe u veilig kunt blijven tijdens het gebruik van het platform.

Terwijl Upwork zelf is veilig, de mensen die het gebruiken misschien niet, en helaas, het platform heeft een groot aantal oplichters wachten op hun kans om te profiteren.

Deze oplichters werken op een aantal manieren:

  • Fake jobs zullen worden geplaatst met als doel het stelen van uw persoonlijke gegevens. Ze doen dit door te beweren dat ze bepaalde informatie van je nodig hebben voordat ze je in overweging nemen voor de functie
  • Echte vacatures worden geplaatst, maar de oplichter verdwijnt zodra u het werk hebt voltooid, en je zit zonder betaling
  • Ook oplichters kunnen je daarvan overtuigen je moet iets kopen voordat je de klus voor ze kunt klaren (bijvoorbeeld software of training)
  • Ten slotte kan een oplichter u een link sturen voor een baan of werk dat bevat een kwaadaardige link

Hoe u kunt voorkomen dat u wordt opgelicht Upwork

Goed Freelancers Er is een prijs: Is Upwork Waard? (4)

U kunt oplichting voorkomen op Upwork door ervoor te zorgen dat u zich aan deze tips houdt en deze volgt:

  • Onderzoek een klant voordat u solliciteert naar een functie. Dit kan via hun Upwork profiel (lees de beoordelingen), of u kunt online naar het bedrijf zoeken
  • Verstrek nooit persoonlijke gegevens, hoe relevant deze ook lijken voor de functie.
  • Klik niet op links die door de klant zijn verzonden. Ze moeten in plaats daarvan documentbijlagen verstrekken die de taak beschrijven.
  • Verplaats nooit iets buiten de Upwork platform. Dit omvat het leveren van eventuele werkzaamheden en het ontvangen van betalingen. Als een klant dit probeert te doen, moet u dit melden Upwork.
  • Betaal niets om de klus te klaren. Als de klant legitiem is, zullen ze alle bronnen en trainingsmateriaal gratis verstrekken.
  • Maak of verstrek nooit gratis voorbeelden van werk. Als een klant hierom vraagt, doen ze dit waarschijnlijk bij meerdere anderen freelancers en een hoop werk gratis krijgen.
  • Vermijd ten koste van alles "betalen om te werken". In geen enkele wereld zou je ooit moeten betalen om een ​​baan te doen.

Is Upwork De moeite waard?

Goed Freelancers Er is een prijs: Is Upwork Waard? (5)

Als u nieuw bent op het platform, Upwork is notoir moeilijk om voet aan de grond te krijgen. De concurrentie is moordend en de meeste klanten geven de voorkeur aan gevestigde gebruikers die veel recensies op hun profiel hebben staan. Het is niet ongebruikelijk dat u op meer dan 50 banen solliciteert voordat u een antwoord of een interview krijgt.

Bovendien Upwork is niet de plaats waar uw werk hoog wordt gewaardeerd. Nogmaals bedankt voor het grote aantal deelnemers freelancers, mensen laten vaak hun tarieven vallen om een ​​grotere kans te maken om geselecteerd te worden. Daarom wordt het een race naar de bodem, en klanten verwachten een koopje.

Als je vastbesloten bent, Upwork blikje wees lucratief, maar je moet bereid zijn om veel hard werk te verzetten om daar te komen. Bovendien zul je waarschijnlijk moet u minder opladen dan u wilt of neem slechtbetaalde optredens aan totdat je een paar recensies onder je riem hebt.

Upwork Alternatieven om te overwegen

Upwork is niet het enige platform dat er is freelancerS. En naarmate het moeilijker en duurder wordt om je daar te vestigen, andere websites winnen aan populariteit.

Als je dat voelt Upwork niet de beste optie voor u is, bekijk dan het volgende:

  • Fiverr: Als je niet wilt haasten om banen te krijgen, Fiverr is voor jou. Plaats uw diensten en laat klanten u vinden. Je kunt opladen wat je wilt, maar Fiverr kost 20%.
  • Toptal: Als je veel ervaring hebt in je vakgebied, dan Toptal is een goede keuze. Omdat het specifiek voor toptalent is, mag je rekenen wat je waard bent. Het platform neemt 20% van uw inkomsten.
  • Freelancer.com: Klanten plaatsen vacatures, en freelancers solliciteren of meedingen naar banen. Het kan heel lucratief zijn, maar het kan zijn dat je werk voor niets doet. Freelancer kost 10% van je inkomen.

Wil je meer opties? Bekijk mijn volledige artikel over de beste Upwork sites van concurrenten.

Vragen

verpakken

Dus, is Upwork oprecht? Daar bestaat geen twijfel over Upwork is een echt en veilig platform. Maar de mensen die het gebruiken, zijn dat misschien niet. Daarom moet u waakzaam blijven en de veiligheidsrichtlijnen in dit artikel volgen Upwork.

Terwijl Upwork echt is, zich vestigen op het platform is moeilijk en kan u geld kosten, vooral als u onervaren bent in uw vakgebied. Als je echter voet aan de grond krijgt, it blikje een fatsoenlijke geldverdiener worden.

Als je het wilt uitproberen Upwork, kunt u zich hier gratis aanmelden. Als het klinkt alsof het niets voor jou is, probeer dan een van de vele andere freelancer sites zoals Fiverr in plaats daarvan beschikbaar?

Hoe wij evalueren Freelancer Marktplaatsen: onze methodologie

Wij begrijpen de cruciale rol die dit speelt freelancer Inhuurmarktplaatsen spelen een rol in de digitale en gig-economie. Om ervoor te zorgen dat onze beoordelingen grondig, eerlijk en nuttig zijn voor onze lezers, hebben we een methodologie ontwikkeld om deze platforms te evalueren. Zo doen we het:

  • Aanmeldingsproces en gebruikersinterface
    • Gemak van registratie: We evalueren hoe gebruiksvriendelijk het aanmeldingsproces is. Is het snel en eenvoudig? Zijn er onnodige hindernissen of verificaties?
    • Platformnavigatie: Wij beoordelen de indeling en het ontwerp op intuïtiviteit. Hoe gemakkelijk is het om essentiële functies te vinden? Is de zoekfunctionaliteit efficiënt?
  • Verscheidenheid en kwaliteit van Freelancers/Projecten
    • Freelancer Beoordeling: We kijken naar het scala aan beschikbare vaardigheden en expertise. Zijn freelanceris gescreend op kwaliteit? Hoe zorgt het platform voor diversiteit in vaardigheden?
    • Projectdiversiteit: We analyseren het scala aan projecten. Zijn er mogelijkheden voor freelancers van alle vaardigheidsniveaus? Hoe gevarieerd zijn de projectcategorieën?
  • Prijzen en vergoedingen
    • Transparantie: We onderzoeken hoe open het platform over zijn vergoedingen communiceert. Zijn er verborgen kosten? Is de prijsstructuur gemakkelijk te begrijpen?
    • Waar voor je geld: Wij beoordelen of de aangerekende vergoedingen redelijk zijn in vergelijking met de aangeboden diensten. Doen klanten en freelancers een goede prijs krijgen?
  • Ondersteuning en bronnen
    • Klantenservice: We testen het ondersteuningssysteem. Hoe snel reageren ze? Zijn de geboden oplossingen effectief?
    • Leermiddelen: Wij controleren de beschikbaarheid en kwaliteit van leermiddelen. Zijn er hulpmiddelen of materialen voor de ontwikkeling van vaardigheden?
  • Beveiliging en betrouwbaarheid
    • Betalingsbeveiliging: We onderzoeken de maatregelen die zijn getroffen om transacties te beveiligen. Zijn betaalmethoden betrouwbaar en veilig?
    • Geschillenbeslechting: We onderzoeken hoe het platform met conflicten omgaat. Bestaat er een eerlijk en efficiënt geschillenbeslechtingsproces?
  • Gemeenschap en netwerken
    • Betrokkenheid bij de gemeenschap: We onderzoeken de aanwezigheid en kwaliteit van communityforums of netwerkmogelijkheden. Is er sprake van actieve deelname?
    • Feedbacksysteem: Wij beoordelen het review- en feedbacksysteem. Is het transparant en eerlijk? Kan freelancers en klanten vertrouwen op de gegeven feedback?
  • Platformspecifieke functies
    • Uniek aanbod: We identificeren en benadrukken unieke kenmerken of diensten die het platform onderscheiden. Wat maakt dit platform anders of beter dan andere?
  • Getuigenissen van echte gebruikers
    • Gebruikerservaringen: We verzamelen en analyseren getuigenissen van daadwerkelijke platformgebruikers. Wat zijn veel voorkomende lof of klachten? Hoe komen echte ervaringen overeen met platformbeloften?
  • Continue monitoring en updates
    • Regelmatige herevaluatie: We streven ernaar onze beoordelingen opnieuw te evalueren om ze actueel en up-to-date te houden. Hoe zijn platforms geëvolueerd? Nieuwe functies uitgerold? Worden er verbeteringen of wijzigingen doorgevoerd?

Meer informatie over onzebekijk de methodologie hier.

Meer lezen:

  • Wing Virtual Assistant-recensie
  • Upwork versus Toptal-vergelijking

gerelateerde berichten

  • Hoe Django-ontwikkelaars van Toptal in te huren
  • Hoe Blockchain-ontwikkelaars van Toptal in te huren
  • Hoe machine learning-ingenieurs van Toptal in te huren
  • Hoe AWS-ontwikkelaars van Toptal in te huren
  • Hoe u Scrum Masters inhuurt bij Toptal
  • Jasper.ai gebruiken om e-mailnieuwsbrieven te maken
  • Hoe Jasper.ai te gebruiken om berichten op sociale media te maken?
  • Hoe u softwareontwikkelaars inhuurt bij Toptal
Goed Freelancers Er is een prijs: Is Upwork Waard? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6125

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.